Op zaterdag 23 januari 2016 vond de première in Gambia plaats.

Na het verzamelen van de galakleding in Nederland en in Gambia ieder iets moois gegeven te hebben, waren we er helemaal klaar voor. Er waren diverse belangrijke mensen uitgenodigd, zoals Henriëtte Sonko van de Nederlandse ambassade, de Alkalo van Tanji (burgemeester), Mama Afrika, de Chancellor van District West Coast en nog velen anderen. Er waren ook meerdere Nederlanders overgekomen om de première en de stichting in Gambia te beleven.

Er waren meer dan tweehonderd genodigden aanwezig om de film met ons te bekijken. De film maakte zichtbaar indruk. De herkenning en het boodschap was bij het publiek duidelijk overgekomen.

Aankomend jaar (2016) zal de theatergroep met de film door het hele land trekken om de film aan zoveel mogelijk jongeren te laten zien op zowel scholen als dorpen. Wij zullen nog even moeten afwachten op een financiële donatie van de ambassade om dit waar te kunnen maken.

Wat de stichting hoopt te bereiken met deze film is dat jongeren en ouders zich bedenken om de gevaarlijke stap naar Europa te wagen. De stichting wil dat de jongeren en ouders kijken wat er in hun eigen land mogelijk is.  Al is er maar één persoon die na het zien van deze film zich bedenkt. Als is er maar één iemand die niet via deze illegale en dodelijke weg naar Europa gaat, dan hebben wij als stichting al ons doel bereikt.

Wij bedanken:
Sportfondsen Hillegom voor het sponsoren van de speakers.
Rabobank Hillegom van het sponsoren va de beamer.
Hans van Kesteren van het sponsoren van de dvd-speler.
Wim en Jolande Spreeuw van het sponsoren van de haspel.
Micheal Ladru om alles werkend te maken.
Corendon voor het sponsoren van de bagagekosten.
Ieder ander die een bijdrage heeft geleverd om dit project mogelijk te maken.