Stichting Learn2Learn reist elk jaar tussen november en april af naar Gambia om met de jongeren te werken aan een nieuw project. Hierbij hebben wij hulp nodig. Zowel qua organisatie in Nederland als bij het uitvoeren van projecten in Gambia (vrijwilligers/stagiaires). Je kan ook altijd met ons meereizen als vrijwilliger. Soms plaatsen wij op de website specifieke vacatures.

Er is altijd wel wat te doen in Gambia. Zo kun je bijvoorbeeld helpen in het lokale hospitaal en met meten en wegen op een consultatiebureau. Daarnaast kun je helpen op een school, sportclub (met voetbal of zwemles) of op een jongerencentrum met activiteiten.

Ook in Nederland zitten wij niet stil. Wij kunnen zeker mensen gebruiken die iets kunnen, of zich graag voor iets willen inzetten en willen leren. Dit varieert van het onderhouden van de website, of het uitzetten van een project, tot het plannen van een benefiet.

Stichting Learn2learn helpt jou om een prachtige ervaring op te doen in werk en cultuur. De duur van vrijwilligerswerk of stage kan in overleg variëren qua tijdsduur. Voor meer informatie kun je ons mailen via info@learn2learn.nl

Lees hieronder een aantal ervaringen:

”Ik ben met stichting Learn2Learn naar Gambia geweest. We hebben met de Tanji theatergroepFoto Nadine 2 (bestaand uit lokale jongeren) een educatieve film gemaakt over illegaal naar Europa reizen. Eerlijk gezegd had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik herinner me wel dat ik de eerste paar dagen alleen maar om me heen heb gestaard. Afrika is een hele andere wereld. Het dorp waar wij verbleven is net een grote zandbak met allemaal compounds (families die samen op een stuk grond wonen). Overal zijn kinderen de meteen op je afstormen zodra ze je zien. Het zijn soms net kleine sirenes die aan een stuk door ‘’hallo!’’ roepen. Ongezien door het dorp lopen, is dan ook onmogelijk. Maar de mensen zijn erg vriendelijk. Het wordt niet voor niets de Smiling Coast of Africa genoemd.

Het maken van de film was een prachtige ervaring. In 5 weken tijd hebben we de scènes met zo min mogelijk middelen gefilmd. Een hele uitdaging! Dit ging niet zonder obstakels. Kakelende kippen, schreeuwende kinderen, de harde wind, het felle zonlicht, de krappe planning. Ik heb er ontzettend veel van geleerd en ik ben heel trots op wat we hebben bereikt met de theatergroep. Voor mij is het belangrijkste dat ik de theatergroep heb zien groeien en dat er straks een mooie film is die kinderen en jongeren op een leuke, educatieve manier bijbrengt wat illegaal naar Europa reizen echt inhoudt.

Het was ook een hele mooie ervaring omdat ik veel van de Gambiaanse cultuur heb geleerd. Met de stichting kom je dicht bij de lokale mensen. Je ziet en ervaart dingen die je als toerist niet zo snel zou ervaren. Daarnaast leer je de lokale mensen op een andere manier kennen. Kortom, een ervaring die ik nooit zal vergeten!”

– Nadine Kuijper-

 

Hallo allemaal!

Ik ben Laura Spreeuw en ik ben met stichting Learn2Learn voor zeven weken naar Gambia vertrokken. NFoto Laura 2adat ik afstudeerde voor de studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening wilde ik graag iets van de wereld zien. Ik had nog geen idee waarheen, hoelang en wat te doen, maar dát ik op reis wilde wist ik wel. Via via kwam ik bij Marlies terecht en raakte ik enthousiast door haar verhalen over Gambia en het project Learn2Learn.

Ik heb tijdens mijn verblijf met de jongeren van de theatergroep de basis gelegd voor de film; Sworn not to eat fish. We hebben met elkaar het script eigen gemaakt en zijn de teksten gaan oefenen. Naast mijn bijdrage aan het project van Learn2Learn heb ik zelf ook veel geleerd. Het cultuurverschil tussen Nederland en Gambia is zo groot. Waar wij in Nederland zoveel mogelijk in zo kort mogelijke tijd willen doen, gaat daar alles rustig aan zonder enige stress. In het begin is het echt even schakelen. Deze reis zie ik als een grote levenservaring, waar ik veel van heb geleerd en nooit meer zal vergeten! Gedurende de zeven weken van mijn verblijf heb ik een blog bijgehouden met al mijn ervaringen op waarbenjijnu.nl. Mocht je ergens nieuwsgierig naar zijn, vraag er dan gerust naar. Ik maak graag wat tijd vrij om over deze prachtige ervaring te vertellen!

-Laura Spreeuw-

 

Mijn naam is Fleur en ik ben met stichting Learn2Learn naar Gambia geweest om stage te lopen. Ik zit op het CIOS ( sportopleiding) in Haarlem en ik moest stage lopen voor het vak zwemmen. Omdat ik wel van een uitdaging houd, besloot ik mijn stage in het buitenland te doen. Zo ben ik terecht gekomen bij Marlies en haar stichting. De stichting is veel gefocust op theater en film, dus dacht ik in de eerste instantie dat ik met mijn opleiding niet zo veel kon betekenen. Maar omdat de stichting naast theater en film ook activiteiten organiseert met jongeren op gebied van sport en onderwijs, kon ik toch wat beteken voor de stichting.

Ik heb twee weken zwemles gegeven aan kinderen uit het Afrikaanse dorpje Tanji, terwijl ik ook gewoon onder de lokale bevolking sliep. De eerste dag ben ik opzoek gegaan naar een zwembadje om met de kids te gaan zwemmen. Op de tweede dag zijn we gelijk begonnen met de zwemlessen. Ik had zelf wat drijfmateriaal meegenomen en zwemkleding opgespaard van de gevonden voorwerpen uit diverse zwembaden. De kinderen vonden het geweldig! Het was voor mij ook een hele bijzondere ervaring om te zien dat het niet zo vanzelfsprekend is dat je kan zwemmen. Makkelijk was het zeker niet om ze de schoolslag te leren! Met veel oefenen en proberen is er toch iets heel moois uit gekomen. Topzwemmers zullen ze niet worden maar het begin is er!

Buiten de zwemlessen heb ik natuurlijk ook van het prachtige land kunnen genieten, de enorme cultuurverschillen kunnen ontdekken en nieuwe mensen leren kennen. Het was voor mij een ervaring om nooit te vergeten en zeker voor herhaling vatbaar!

-Fleur Houtzager-

 

Lysanne en Kaj

Het afgelopen half jaar hebben twee sport, management en ondernemen studenten stagegelopen bij stichting Learn2Learn. Lysanne Boerop en Kaj Geelhoed hebben zich in dat half jaar beziggehouden met het ophalen van (sport)spullen voor de kinderen in jongeren voor Gambia.

De twee studenten hebben uiteindelijk 50 bananendozen met spullen opgehaald en opgestuurd naar Gambia om daar in samenwerking met mensen van de stichting deze spullen een tweede leven te geven.

Om deze dozen in Gambia te krijgen moest er veel gedaan worden. De materialen moesten niet alleen opgehaald worden, maar de materialen moesten ook in de dozen en dit moest dan ook allemaal gesorteerd worden.

Lysanne en Kaj hebben zelf gezorgd voor de financiering van dit project en hebben contact gehad met Ensa en Omar in Gambia. Dit was voor Kaj en Lysanne erg interessant en leuk, want het enthousiasme dat Ensa en Omar hadden was enorm en dat gaf veel energie. Wat wel wennen was, was het niveau van de Engelse taal, maar dit was zodra het bekend was makkelijk aanpassen voor de studenten. Uiteindelijk hebben wij zoals afgesproken foto’s van het resultaat gekregen.

Lysanne en Kaj hebben op dit moment nog steeds veel contact met Ensa en Omar om op de hoogte te blijven van de resultaten van hun project.

Uiteindelijk een zeer geslaagd project!

2017 ervaringen a2017 ervaringen a2

2017 ervaringen f 2017 ervaringen e

 

 

 

 

 

 

2017 ervaringen k