Wat doet de stichting!

Stichting Learn2learn ondersteunt educatieve theater- en filmprojecten in Gambia (West-Afrika). Door het maken van theater- en filmproducties door en voor lokale jongeren, wordt op een leuke en leerzame manier belangrijke informatie onder duizenden leeftijdsgenoten in heel Gambia verspreid.

In de afgelopen drie jaar is gebleken dat het overbrengen van informatie in de vorm van theater of film een zeer effectieve manier is om de doelgroep te bereiken; vooral omdat het land te kampen heeft met een hoog percentage analfabeten. Door theaterspel en film wordt zowel voor de spelers als de toeschouwers op een toegankelijke en begrijpelijke manier inzicht gegeven in de wijze waarop ze met maatschappelijke thema’s als goede scholing, illegaal vluchten en milieu om kunnen gaan. Daarnaast wordt ze duidelijk gemaakt dat ze oplossingen dienen te zoeken binnen de mogelijkheden die het eigen land te bieden heeft.

Tenslotte leren we jongeren middels deze projecten te werken aan zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Het doel is namelijk om de theater- en filmprojecten in de toekomst door de groepen zelfstandig uit te laten voeren. Naast de sociaal-maatschappelijke kennis die de jongeren ontvangen en doorgeven, bieden we ze hiermee ook een invulling van hun veelal monotone en kleurloze bestaan.