Daar zit ik dan weer in het vliegtuig op weg naar Afrika. Ook dit keer heb ik mij weer behoorlijk vergist in de hoeveelheid bagage. Hoewel al mijn spullen nog in Gambia lagen en mijn koffer dus alleen maar gevuld was met spullen die ik daar kan weg geven, had ik toch weer een record van 14 kilo aan overgewicht. Oeps! Even snel denken hoe ik dat kon oplossen. Misschien een telefoontje naar Corendon. Omdat ik voor een project werk komen ze mij met de prijs voor mijn ticket altijd tegemoet. Misschien kunnen ze ook wat voor mij betekenen voor mijn over bagage. Snel bellen en kreeg ik uiteindelijk een vriendelijke dame die voor mij had geregeld dat de kosten van mijn overgewicht van Corendon zijn. Ik ben Corendon zeer dankbaar…….. En soms moet je een beetje brutaal zijn om iets voor elkaar te krijgen ☺

Het worden drukken weken en ik zal hard moeten werken om het project te laten verlopen zoals we allemaal gepland hebben. Het komt er nu echt op aan. Ik ben erg nieuwsgierig hoever Marjella is gekomen met de theater voorstelling. En hoeveel jongeren we gaan bereiken met onze theater boodschap. De komende twee weken gaan we de voorstelling afronden alle puntje op i zetten zodat het een mooie voorstelling wordt om op de scholen en dorpen te laten zien. Dit zullen we de laatste 3 weken van maart gaan doen.

Ondertussen zijn Monique en ik heel hard bezig geweest om het project voor volgend jaar weer haalbaar te kunnen maken. Belangrijkste blijft nog altijd financiën binnen halen. We schrijven fondsen aan en proberen van alles te bedenken wat we kunnen organiseren wat eventueel geld op zou kunnen leveren voor het project. Ik kan jullie vertellen dat de eerste week van de statiegeld actie bij de Dekamarkt in Hillegom ons €30,25 heeft opgeleverd als dat zo door gaat hebben we €100,00 euro per maand en €1200,0 euro per jaar en dat zou toch geweldig zijn…….

Ik hou jullie op de hoogte wat er nog meer aan zit te komen.

Monique komt volgende week een weekje naar mij toe om het project te bekijken.

Wie ook volgende week naar mij toe komt, is Leendert. Leendert is van Unity TV en komt een week lang opnames maken van het project om van deze opnames een promotie film te maken. Dit kunnen we dan laten zien aan bedrijven, scholen enz. zodat ze kunnen zien wat wij precies doen. Op die manier hopen we ook de bedrijven, scholen, mensen kunnen ervan overtuigen hoe hard we geld nodig hebben voor het project.druk druk druk dus……

Zoals ik jullie al vertelde zit mijn koffer vol met spullen die ik voor de kinderen en de bevolking heb meegenomen. Ik kan jullie niet uitleggen hoeveel energie het geeft als je ze ergens blij mee kan maken. En ze zijn al snel blij met heel weinig. Zo heb ik van Caroline een tas vol met haarspeldjes, bandjes, elastiekjes enz. gehad. Wat zullen die kindergezichtjes stralen als ze iets uit die tas mogen uitzoeken. Ook heb ik van sportfondsen bedrijfskleding meegenomen. Zo leuk om te zien om die bruine apen rond te zien lopen in fel oranje sportfondsen shirts en broekjes. Ik heb ook en hele zak met baby kleren gekregen van Karin. 3 weken geleden heeft iemand die ik goed ken een baby gekregen,en ook deze familie zal ik heel blij maken met de spullen die Karin heeft gegeven.

Wat ik ook heb meegenomen zijn spullen om cupcakes te maken en te versieren. Waarschijnlijk waren dat die 14 kilo overgewicht. Want ik geloof dat ik wel 6 pakjes fondant bij me heb en 2 kilo cake mix ☺ Dit is iets wat ze helemaal niet kennen, maar toen ik er de laatste keer was zagen ze al die cup cakes in bladen die ik meegenomen. Ze vonden de kleuren en hoe het eruit zag heel interessant en aantrekkelijk. Cupcakes maken in Afrika jullie horen het resultaat…….

Ondertussen dat ik deze mail schrijf ben ik aangekomen op  mijn bestemming. Een andere bestemming dan de vorige keer. Wel hetzelfde dorp maar een andere locatie. Ik zit nu echt midden in de natuur aan de Gambiaanse rivier. Mijn wekker zijn de meest prachtige vogels, aapjes en soort eekhoorns. Wat een rust en een natuur prachtig hier.

Tot zover…….

Groetjes Marlies