Hier live vanuit Gambia, we zijn weer geland in het heerlijke tropische klimaat tussen het stof en het zand. Met 100 kilo bagage. Vreemd maar ik merk dat ik steeds sneller mij thuis voel. Normaal had het ik een pVerslag 1baar dagen nodig te acclimatiseren nu voelde het binnen een uur weer vertrouwd alsof ik niet weg ben geweest.

Alles loopt volgen schema, ja jullie lezen het goed Ja…

Je merkt dat de theatergroep de afgelopen jaren veel geleerd heeft wat betreft regelen en plannen. Ze zijn hard aan het werk om de première voor te bereiden. Zaterdag 23 januari zal hier de grote première zijn. Ze zijn heel nieuwsgierig naar de film en vinden het erg spannend. A.s zondag zullen wij met de acteurs eerst de film gaan bekijken. Ook zullen wij met hun de gala kleding vedelen en passen, die we allemaal van vele mensen gesponsord hebben gekregen. In mijn volgende verslag al ik daar nog wat over mailen en foto’s toevoegen.

Aankomende week zal nog in het teken staan van voorbereiden van de première. Er worden ook veel belangrijke mensen uitgenodigd.  Om de film te kunnen bekijken hebben we apparatuur gesponsord gekregen. De beamer van de Rabobank, de speakers van Sportfondsen Hillegom, dvd-speler van Hans van Kesteren en Michael Ladru niet vergeten die heeft gezorgd dat alles goed werkte. Het enige wat we niet hadverslag 1aden was een scherm. Op de gok zijn we richting Gambia vertrokken met het idee onze creativiteit uit de kast te halen voor het creëren van een beamerscherm. Ik kan jullie vertellen dat is gelukt. Uiteraard hebben ze hier geen kant en klare schermen. Iedereen leeft hier buiten en kan je niet verwachten dat er ergens in de klei hutje een witte muur is. Dus hadden we echt iets nodig om op te projecteren. Omdat materialen hier nogal bepekt te krijgen zijn, was het best een uitdaging om te bedenken waar we op konden projecteren. Op de markt liepen we tegen een stuk vloerzeil aan waarvan de achterkant wit was. Al snel lieten de marktverkopers ons allerlei prachtige motieven zien. De verbazing was dan ook groot toen wij vertelde dat het om de achter/onderkant ging. Na het afdingen hadden we een prachtig scherm voor uiteindelijk 27 euro.

Tot het volgende verslag.