Hallo Allemaal

Laatste weekje van de voorbereidingen voor het project van dit jaar zijn ingegaan.

Met theatergroep hebben we weer een start gemaakt. Deze eerste periode is elk jaar weer een beetje vreemd. Voor mijn gevoel hebben we weinig gedaan, maar ik weet voor Gambiaanse cultuur hebben we een flinke stap gemaakt. Het zal mij nooit lukken in 3 weken tijd zoveel te kunnen doen als wij in Nederland zouden kunnen doen. En elk jaar is dat altijd weer even schakelen.

Gelukkig blijft Laura nog 4 weken langer en zij zal nog heel veel kunnen betekenen voor de groep. Laura zal zich komende 4 25 (2)weken bezig houden met het leren van het script. De personages zullen besproken worden en ze zal zorgen dat ze de tekst uit hun hoofd gaan leren. Daarnaast zal er gekeken worden welke locaties er nodig zijn om de film op te nemen en welke locaties daarvoor gebruikt kunnen worden. Nog een hele taak te doen dus. Gepland is om begin februari te gaan starten met het opnemen van de film. Afhankelijk hoe Laura het de komende periode gaat ervaren  zal ik mijn conclusie trekken of we dit ook al in februari kunnen doen of dat er meer tijd nodig zal zijn en wij de film opnames naar volgend jaar moeten verplaatsen. Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen………..

Een vriendin van mij( Ubavka super bedankt) had verf, kwasten en papier meegegeven. Laura en ik dachten daar gaan we wat leuks mee doen. Zondag ochtend hebben we een aantal kinderen uitgenodigd om te komen sc25 (3)hilderen. Heel grappig want dat is iets wat ze hier niet kennen, dus de kinderen hadden nog nooit een schilder tekening gemaakt. We hadden een stuk of 15 kinderen. Op een aantal kartonnetjes hadden we klodders verschillende kleuren verf gedaan. Ze keken ons toen al aan wat wij in godsnaam aan het doen waren. Toen we iedereen een kwast en papiertje gaven verwachten ik eigenlijk direct dat ze met klodders verf binnen de kortste keren alles hadden vol gekledderd, maar nog steeds stond iedereen ons aan te kijken zo van, ja en nu………

Ze hadden werkelijk geen idee wat  ze moesten doen, dus ben ik maar een voorbeeld gaan maken. Laten zien dat je een klein25 (4) beetje verf moet gebruiken en zo met diverse kleurtjes een tekening kan maken. Dit hadden ze snel door dus heel voorzichtig ging iedereen aan de slag. Zie foto’s wat het resultaat is geworden.

Lieve Suus en Isabel Ik kan niet van al jullie spulletjes die jullie hebben meegegeven een foto maken, maar ik heb al heel wat uitgedeeld aan kindertjes die heel blij zijn met jullie spulletjes, al die stralende gezichtjes, super bedankt…….25 (1)

Het weer is hier nog altijd heerlijk, soms kan het erg warm zijn. Dat zie je ook aan de geiten die dan met veel pijn en moeite een plekje zoeken in de schaduw.

Tot zover even een berichtje van mij. Laatste weekje komt peter en mijn zus met haar man over. Om naar het project te kijken en om Gambia te ervaren. Vindt het erg leuk dat ik mensen kan laten zien wat we hier doen. Een druk weekje dus……………….

Groetjes Marlies